Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Mořská zauzená vločková sůl MALDON 125g
Nejčastější použití je již na hotový pokrm, neboť ho efektivně a neodolatelně ozdobí. Tato výjimečná sůl je vyráběna firmou Maldon Sea Salt Company v Anglii klasickou metodou ověřenou po generace, a to již od roku 1882.
Město Maldon v Essexu bylo srdcem produkce mořské soli už v dobách středověku, podle legendy i v době starověkého Říma. Není divu – lokalita omývaná přílivem má příznivé klima s nízkými srážkami, čímž je zaručena optimální slanost vody. Společně s ruční výrobou cizelovanou během staletí tak má sůl Maldon skutečně nezaměnitelnou strukturu a chuť.
Značka Maldon už od samotných počátků budila pozornost. Během pár let od vzniku se dostala do nabídky věhlasného obchodního domu Harrods v Londýně. V polovině minulého století byla exportována do Švédska, země znalců soli, v roce 2000 ji jako první známá šéfkuchařka doporučila ve své knize Delia Smith a zapříčinila totální vyprodání zásob. Sůl se stala velmi populární po celém světě, čemuž pomohlo i to, že ji používají i další slavní kuchařští mágové Jamie Oliver, Gordon Ramsay nebo Nigella Lawson. Oficiální uznání se pak soli Maldon dostalo v roce 2012, kdy se stala oficiálním dodavatelem mořské soli pro britskou královskou rodinu..
vločková sůl s uzenou příchutí
skvělá na minutková masa, ryby či grilovanou zeleninu
bez látek proti spékání .
Původ: Velká Británie
.
Co budeme potřebovat:
1 kg pšeničné hladké mouky 750 ml vody 22 g soli 5 g droždí 3 lžíce olivového oleje na potírání 100 ml olivového oleje 200 g sušených cherry rajčat 2 stroužky česneku 2 snítky rozmarýnu 2 snítky tymiánu 2 snítky oregana 2 lžičky šupinkové soli
Příprava: Rozpusťte sůl ve vodě. Přidejte polovinu mouky a míchejte do hladka. Do směsi rozdrobte droždí a postupně vmíchejte zbylou mouku. Rukama hněťte 5 minut (kuchyňským robotem 2 minuty), dokud nezískáte hladké těsto, poté potřete olivovým olejem a nechte v míse 2 hodiny kynout. Po každých 30 minutách těsto přeložte (celkem 4x). Jeden konec těsta vytáhněte z mísy nahoru a přeložte ho přes zbývající těsto. Tento postup opakujte ze zbývajících 4 stran. Plech na pečení potřete olivovým olejem, přeneste do ní těsto, vzduchotěsně plech přikryjte a nechte 48 hodin odpočívat v chladničce. Těsto vyndejte z lednice 2-3 hodiny před pečením. Rozmarýn a cherry rajčátka omyjte. Rajčata rozkrojte na půl a z rozmarýnu otrhejte lístky. Předehřejte troubu na 230 °C horní/spodní ohřev. Rukama pečlivě rozetřete polovinu olivového oleje na těsto. Roztaženými prsty jemně vtlačujte do těsta otvory, dokud se na povrchu nevytvoří bubliny. Focacciu potřete zbylým olivovým olejem, cherry rajčátky, rozmarýnem a uzenou solí. Pečte na prostřední polici 30-40 minut. Po 30 minutách zkontrolujte propečení a v případě potřeby focacciu na zbytek doby pečení přikryjte fólií.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz