Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
.
Pogumovaná plastová rukojeť dodává stabilitu a umožňují vyvinout nezbytný tlak pro odstranění i toho nejvíce připečeného jídla z grilovací mřížky. Kartáč má navíc kovovou škrabku k odstranění nečistot z drátů mřížky.
jednoduché zásady pro čistý gril
Grilovací sezóna je v plném proudu. Že vás od večerní grilovačky odrazují připečené zbytky jídla, které na mřížce zůstaly z minula? Čištění grilu nemusí být taková otrava, jak se na první pohled zdá.Proč je tak důležité, aby byla grilovací mřížka před každým grilováním čistá? Je to jednoduché. Připečené zbytky z předchozího grilování negativně ovlivní chuť připravovaného jídla a mimo to často obsahují karcinogenní látky.1. Nejlepší je nahrubo očistit gril, dokud je ještě teplý. Zbytky jídel půjdou z mřížky nebo z grilovacího tácu odstranit mnohem snadněji než za studena. Pokud už se vám večer do úklidu nechce, zkuste před čištěním gril alespoň trochu nahřát.Dobrou zprávou je, že pro životnost grilů není vhodné čistit gril po každém grilování tak, aby byl jako nový. Pro mechanické čištění se nejčastěji používají ocelové, nebo mosazné kartáče, které sice skvěle čistí, ale také pomalu, ale jistě opotřebovávají materiál. Olejový film z grilování navíc konzervuje mřížku a chrání ji proti korozi. Všeho s mírou a nic se nemá přehánět.2. Pokud nicméně grilujete často, je dobré párkrát za sezónu vzít gril „z gruntu“ za použití speciálních čisticích prostředků. Grilovací mřížku a další plochy, které přijdou do styku s jídlem, čistěte vždy pomocí zdravotně nezávadných přípravků s certifikací pro tyto účely.3. Čištění vašeho současného grilu vás otravuje až na půdu? V tom případě jste možná nevybrali ten správný- rozhodující je členitost vnitřku grilu. Grily OUTDOORCHEF jsou navrhovány s velkým důrazem na co nejmenší členitost uvnitř grilu, a tím snadnější číštění. Důležitou roli také hraje materiál, z kterého jsou grily vyrobeny. Nejčastěji se u grilů setkáte s keramickým smaltem, litinou nebo nerezovými mřížkami. Každý z nich má své výhody i nevýhody. Keramický smalt je nejméně přilnavý, ale zároveň nejméně odolný. Litina má skvělé teplovodivé vlastnosti, ale také mírně hrubý povrch. Potraviny tak mají tendenci se více přichytávat. Nerez je oblíbená pro vysokou odolnost, při čištění ale doplatíte na vyšší přilnavost.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz