Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Klasický plechový wok, na kterém se vaří po celé Asii. Má kulaté dno, proto není vhodný na elektrické sporáky. Dřevěná rukojeť. PWOK
Před prvním vařením je třeba wok takzvaně vypálit. Pak bude jeho povrch dokonale nepřilnavý.
.Doporučený postup: nový wok nejprve důkladně omyjte teplou vodou, saponátem a drsnější houbičkou, a to zevnitř i z venku. Dokonale suchý wok dejte rozpálit na plynový vařič. Povrch woku začne postupně měnit barvu. Otáčejte wokem tak aby se barva změnila na celém povrchu. Pak do woku nalijte asi dvě lžíce oleje a opatrně rozetřete po celém woku. Rozpálený olej se začne vypalovat. Pak nalijte další olej a nasypte do woku větší množství nakrájené zeleniny (může být salát, zázvor, jarní cibulka). Smažte do černa a mícháním zeleniny roztírejte olej po celém woku. Usmaženou zeleninu vyhoďte, wok nechte vystydnout a vytřete papírovým ubrouskem.Mnoho názorných videí lze nalézt na youtube.com (how to seasonig wok).
.
Vypálený wok nemyjte nikdy saponátem a houbičkou a nedávejte do myčky! Bez vypálení woku nelze bohužel uznat jeho reklamaci co se týče přilnavosti povrchu woku (neboli pokud wok nevypálíte a bude se vám v něm lepit jídlo, tak to nelze reklamovat).
Vyrobeno: Čína
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz